Witamy !

dziwne dżwięki z tyłu

dziwne dżwięki z tyłu

Postprzez rauli » 30 lis 2009 20:13:59

Proszę o radę doświadczonych forumowiczów.Od kilku dni z mojego auta wydobywają się dziwne dźwięki,z tyłu auta,chyba lewa strona.Są to pojedyncze dźwięki jakby ,nie wiem jak mam to opisać,pojękiwanie w tych samych odstępach czasu.Dzieje się to tylko przy skręcie w lewo,a najbardziej to słychać na niedużym rondzie,czyli nie pełny skręt.Wiem że ciężko to zdiagnozować na odległość,ale może Ktoś miał już taki przypadek.
rauli

Re: dziwne dżwięki z tyłu

Postprzez Pawel » 30 lis 2009 22:18:49

...łożysko na półosi padło i koło się przechyla na zakrętach, ociera jakaś "blaszka" lub coś podobnego, ale mogę się mylić...
Koło masz dokręcone :?:
...albo Ty jesz, albo Ciebie jedzą...
Obrazek
A 3,1 TDI Long '95
bike MTB wegług własnej specyfikacji...
Citroen C8 HDI
honda transalp xl600v
bmw f650st
w razie w: 696445799
Pawel
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 11
Pochwały: 10
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Samochód: Frontera A 2.8TDI Long 1995-1996

Postprzez rauli » 01 gru 2009 19:16:33

koło mam dokręcone,a sugestię odnośnie łożyska będę sprawdzał w piątek,dam znać
rauli

Postprzez Zwierzak » 13 wrz 2011 23:41:53

witam

też mam podobny problem dodam że sworznie górne i dolne są wymienione , amortyzatory z przodu też jak wchodze ostro w zakręt to słychać taki pisk, a jak ruszam ze skreconymi kołami to słychać gdzies jakby pod tylnym siedzeniem takie niemiłe metaliczne tarcie, oczywiscie przegladalem forum jest tu pare podobnych tematów ale kompletnie nie wiem jak to ugryźć , mechanicy też średnio mają koncepcje :/
Zwierzak

Postprzez kwinto1971 » 14 wrz 2011 08:42:47

Mam podobne dźwięki , wyczaiłem ze kończy mi się krzyżak na wale i guma stabilizatora tylnego ,tylko czy to uciszy auto całkiem?
kwinto1971

Postprzez Kakarotto » 14 wrz 2011 21:04:30

W tamtą zimę też mi stukało coś w lewej tylnej stronie, okazało się że lewa guma stabilizatora była w 3/4 pęknięta, wymieniłem odrazu wszystkie i teraz nic nie stuka ani nie puka. Podjedź do mechanika, diagnoza tego typu usterki to mały problem.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
EKIPA ŚLĄSKA
Obrazek

ByłA Frota A Sport 2.5 V6, mosty z B, snorkel, MT 32

Jest Pajero II 3.0 V6
Kakarotto
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Obrazki: 2
Województwo: Śląskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Powrót do Zawieszenie i układ kierowniczy