Zauważyłem że jak pociągne do dołu ciegno średnio silno - to przy lince od gazu - to obroty oki, sprężyny sa dwie całe. jak docisne to obok wychodzi taki bolczyk z czegoś - sorki ale nie znam dokładnej nazwy co to
| Witamy ! | 
|---|
| 

| 

i nie mam pojęcia gdzie była, no chyba że to coś z podciśnieniem - taką wersje też słyszałem - ale fotki rozwieją moje wątpliwości więc wszystkich posiadaczy 2.3 TD proszę POMÓŻCIEE !!! 
 Prawdopodobnie sprawcą tej usterki jest niewielkie ustrojstwo które znajduje się na pompie wtryskowej po lewej stronie - przy akumulatorze. Są tam dwa "elektrozaworki". Pierwszy (patrząc od przodu) odpowiada za zwiększenie kąta wtrysku, a drugi za zwiększenie obrotów na zimnym silniku. Awaria tego drugiego powoduje zwiększenie obrotów, które nie zanika nawet na ciepłym silniku. Urządzenie można łatwo wymontować i wymienić lub jeździć bez. Koszt jaki mi podali w serwisie to ok 240zł kilka miesięcy temu. Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość