Mam czasem troszke wolnego w pracy wiec co jakiś czas zerkam do poszczególnych tematów , wątków dotyczących ekspoloatacji , spraw warsztatowych , porad tech. itd... Czytając to wszytko to tylko w czystej wyobraźni jestem wstanie to przełknąć ale bez zrozumienia.
Bardzo podobnie jest na miniczacie . Kiedy ludzie debatujacy miedzy sobą i zaczynają pisać o tym co tam zrobili w autku to dla pozostałych którzy nie obcowali z silnikiem , zawieszeniem , napędem itd... to MAGIA . Pewnie jest to spowodowane tym że nie mają gdzie grzebać pod dachem , garażu . Ale napewno sami są w stanie wczolgać się pod auto i zerknąć co tam się znajduje ale nie znają nazewnictwa. Sądze że gdy poznają te wszytkie nazwy ( najlepiej udokumentowen zdjeciem ) to zdecydownie łatwiej będzie im ( i mi również) stwierdzić co się zepsuło , czy też iść do warsztatu naprawczego i powiedzeć miechanikowi o co chodzi. Myśle że i sam mechanik stwierdzi że ma do czynienia z kimś kto ma jakiekolwiek pojecie o swoim pojeździe.
Sam pamietam jak pytałem się kolegów z forum co to wykrzyż , SWAP , atak , szpeje itd... ale czytając w wolenje chwili zobaczyłem inne nazwy jak Flansza i tylko zgadywalem co to jest.
Jednym słowem fajnie jak by był tu taki słownik . DRUKOWANYMI NAZWA - a później co to jest , do czego służy , gdzie się znajduje w określonym modelu i oczywiśćie bardzo mile widziane zdjęcie.
Wspomne tylko że w śród nas są laicy , świerzo posiadająćy Frontere i też czytają posty. Może warto uświadomić niektórych w tym wszytkim , i mnie również
Jak się nie myle to chyba na żadnym forum nie ma takiego słownika.
PS . Moją propozycje o założeniu takiego tematu wrzuciłem tu jak byście stwierdzili że to bez snesu i będzie do szybkiego usunięcia. No i oczywiście niech ktoś wybierze odpowiedni dział jak by przeszło.