Witamy !

Witam wszystkich!

Jesteś nowy na forum? Przywitaj się w tym wątku, opisz swoje auto, napisz jak trafiłeś na forum ...

Moderator: TATAR

Witam wszystkich!

Postprzez Ftbust2 » 01 kwi 2012 12:52:33

Nazywam się Łukasz Piotrowski mam 28 latek,mieszkam w Lublinie,zajmuję się prowadzeniem firmy w dziedzinie sprzątania i zieleni i od ok 8 miesięcy jestem posiadaczem Frontery Sport 2.0 94r którą nabyłem po długich poszukiwaniach. Jest to moje pierwsze zetknięcie się z tym rodzajem pojazdów ponieważ jak do tej pory moje gusta bliższe były szybkim coupe i takie autka posiadałem. Po tych kilku miesiącach "oswajania się" z autkiem a było to dość trudne zaprzyjaźniłem się myślę na dobre i plan jest taki żeby w nim kilka latek spędzić. Oczywiście nie obyło się bez rozczarowań i niespodzianek jak to bywa w szukaniu auta dobrego i ...taniego...W obecnej chwili autko przechodzi remoncik (pierścienie,zawory,głowica itd.)Brał olej w ilości równej spalanego paliwa :( . Następny etap to blachy i zawiecha. Ale to już nie temat na teraz. W ogóle to jest mi troche głupio bo witam się po tak długim czasie a nie powiem duuużo wiedzy na temat tego samochodu zaczerpnąłem dzięki ludziom piszącym na tym forum. Mam nadzieję że kiedyś się odwdzięczę i moja wiedza na temat motoryzacji też się kiedyś przyda... Nawiąże nowe znajomości i jak trzeba będzie to jestem gotów pomóc od tej strony. Czasami mam dużo wolnego czasu,wspólnie zawsze coś łatwiej zrobić,zmotać czy naprawić tak wiec jak ktoś z lublina to wiadomo.
Ftbust2

Re: Witam wszystkich!

Postprzez Ftbust2 » 01 kwi 2012 13:19:30

A no dzięki:) powiem szczerze że i tak koszty w porównaniu do innych autek jest dobrze. Remoncik kompletny silnika 1500 z częściami to jest naprawdę ok... Gorzej będzie z blachami i lakierem a do wymiany próg pasażera i na dachu rdza gości aż miło.O klapie nie wspominam. Reasumując chyba najtaniej będzie zrobić kompleksowo z malowaniem. Może później małe lift bo nie chce zaczynać od d.... strony. W firmie sprawdza mi się doskonale. U mnie w mieście nawet widziałem gościa z pługiem na frotce. Ale jak to się sprawdza nie miałem okazji widzieć. Ogólnie autko fajne...jedyne na co narzekam to ze troszkę mógł by być żwawszy. Zobaczymy po remoncie.
Ftbust2

Postprzez SKODA76 » 01 kwi 2012 14:37:26

SKODA76
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 0
Pochwały: 2
Województwo: Lubelskie
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Postprzez Ftbust2 » 01 kwi 2012 19:17:34

No to 170km to juz dobry fundament kolejnych modyfikacji. 2.5 V6 swoje robi na pewno...Ciekawy jestem jak to wygląda od strony skrzyni i całej reszty. Rozważałem swapa na c20xe ale mój magik od frotki dobrze mi to wybił z głowy...zmienisz i nie wiesz na co a tak masz elegancki silniczek bezkolizyjny,poza tym te parę koni nic szczególnie nie zmieni. A tym bardziej momentu kolosalnego nie zyskam. I tak zostało.
Ftbust2

Postprzez markus » 01 kwi 2012 19:36:02

Witam z Podkarpacia!
Ja też mam już trochę klamotów do pługa śniegowego, teraz pozostało mi tylko spiąć to razem!!
Życzę powodzenia!!
markus

Postprzez SKODA76 » 02 kwi 2012 09:41:23

Kolega Artur67 ma w tej niebieskiej troszkę problemy ze sprzęgłem
SKODA76
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 0
Pochwały: 2
Województwo: Lubelskie
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Postprzez damianEK691965 » 04 kwi 2012 20:26:00

:hi:
kumho kl71 31' lift lekki snorkel winda dragon 1200HD było
Jest jeep cherokee4.0 lift plus BFG mt km2 31" zderzaki bagażnik i parę drobiazgów
isuzu 2.2 td pocięte 32" mieszacz błota
damianEK691965
Podszyszkownik
Podszyszkownik

Obrazki: 7
Pochwały: 1
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Powrót do Start