Witamy ! |
---|
|
kowal_ldz napisał(a):moim zdaniem to nie problem tylko sprawne LSDto raczej rzadka przypadłość fronter
moja też miała LSD w niezłym stanie
Zimą nauczysz się driftingurochas napisał(a):co to jest LSD i czy trzeszczące (nawet coś ala zgrzytające )i na ciasnych zakrętach to nic groźnego ??
adrianee36 napisał(a):masz LSD ;D ja kupiłem frote 3 miesiace temu i tez myslłem ze cos mam nie tak bo strasznie trzeszczy zwłaszcza na parkingu, jak sie okazało mam własnie LSD na tyle, podnies tył auta np jedno koło i sprobuj nim przekrecic, czy pojdzie lekko czy ciezko .
jrzeuski napisał(a):Zimą nauczysz się driftingurochas napisał(a):co to jest LSD i czy trzeszczące (nawet coś ala zgrzytające )i na ciasnych zakrętach to nic groźnego ??Też bym chciał mieć LSD...
Pawel napisał(a):Kwestia wciskania pedału gazu i/lub używania sprzęgła gdy na śliskim lsd pcha auto do przodu na skręconych kołach...
Trzeci napisał(a):Poczekaj na to jak zima ZNOWU zaskoczy drogowców to zobaczysz jak szybko ci te kucyki tył poślizną.
rochas napisał(a):Trzeci napisał(a):Poczekaj na to jak zima ZNOWU zaskoczy drogowców to zobaczysz jak szybko ci te kucyki tył poślizną.
porozdzielam swoje małe renifery na przód i tyłmoże nie będzie tak źle
Trzeci napisał(a):rochas napisał(a):Trzeci napisał(a):Poczekaj na to jak zima ZNOWU zaskoczy drogowców to zobaczysz jak szybko ci te kucyki tył poślizną.
porozdzielam swoje małe renifery na przód i tyłmoże nie będzie tak źle
Spoko spoko LSD nie ma nic wspólnego z podziałem 4x4 czyli w froci 50/50. Pamiętaj że nie posiadamy międzyosiowgo mechanizmu różnicowego .
Trzeci napisał(a):To od początku.
1. Sprawdź na tabliczce wyposażenia czy masz kod G80 jak tak to masz LSD.
2. Jeżeli nie to masz problem z tylnym mostem jeżeli odczuwasz że jest zablokowany.
3. Jeżeli tak to w zimę czasami może Cę zaskoczyć.
4. Brak między osiowego mechanizmu różnicowego wymusza stosowanie 4x4 tylko na śliskim lub łatwo zrywalnym podłożu. Brak tego mechanizmu powoduje to że mimo zapiętego 4x4 na śniegu i lodzie podczas skręcania LSD może spowodować że przód i tak pojedzie prosto. I tu jak napisał Paweł " Kwestia wciskania pedału gazu i/lub używania sprzęgła gdy na śliskim lsd pcha auto do przodu na skręconych kołach..." Trzeba pojechać w bezpieczne miejsce i ćwiczyć.
5. Pozostawienie tylko tylnego napędu na zimę ---- frajda po pachy ale ciężko ruszyć
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości