Witamy !

[A 2.0] Gaśnie po przełączaniu na LPG a nie gasło

Wszystko o LPG

[A 2.0] Gaśnie po przełączaniu na LPG a nie gasło

Postprzez Darixu » 28 maja 2010 19:28:57

Witam
Od lipca zeszłego roku posiadam frotke sport 2.0 95 rok.Problem polega na tym,że odkąd mam ją od lipca 2009 to zawsze odpalałem na benzynie no a za chwile podnosiłęm obroty do 3000 i przełanczał się na gaz.Pogazowałem chwilke bo wiadomo parownik zamarzanie i te inne po czym bez problemu mogłem odjechać i nie gasło nie nic.Wszystko trwa zazwyczaj 2 minuty,no około. Od wczoraj odpalam gazuje jak zawsze ,słychać ,że przełącza na gaz i momentalnie obroty z 3000 spadają i gasnie co nie miało miejca.Teraz musze odpalić na benzynie i wjechac najlepiej na trase ,rozwinąć konkretną prędkość i po paru próbach przełączania ręcznie tak jakby juz mialo zgasnąc po spadku obrotów po czym gaz jakby się"przebija" dochodzi" nie wiem i jest ok.moge jechać do woli i nie gaśnie itd.Staje na parkingu i sytuacja od nowa się powtarza.
Myslę ,że dośc dokladnie opisałem sytuację,uczciweo czytającego prosze o pomoc;) :wink:

P.S nie zaśmiecając forum zauważyłem ostatnio(mam 40 litrową butle) że ze standartu jaki tankowałem 28 litrów,wchodzi 35,co jest bliższe normalności i jaka przyczyna,co jest grane he.Dziękuje i pozdrawiam
Darixu

Re: Gaśnie po przełączaniu na LPG a nie gasło...:/

Postprzez makar » 28 maja 2010 21:38:39

Nie wiem jaką masz instalkę ale sprawdź:
-filtr gazu
- spuść olej z parownika
- sprawdź połączenia elektryczne szczególnie sygnał obrotów i zawory gazowe
makar

Postprzez lanbo » 28 maja 2010 23:06:44

miałem podobny przypadek u mnie to była centralka jedz do gazowników
lanbo
Starszy Nałogowiec
Starszy Nałogowiec

Obrazki: 0
Pochwały: 5
Województwo: Mazowieckie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez Darixu » 04 cze 2010 11:37:20

i tak,od trzech dni znowu jest bez zarzutów,wszystko działą i sie przełącza a mialem ustalic juz termin do gazownika a tu jest normalnie i bądz tu madry
Darixu

Postprzez FROTERKA » 04 cze 2010 11:41:57

To się nazywa złośliwość rzeczy martwych i na pewno jest na to odpowiednie prawo Murphy'ego. :mrgreen: Coś jak: gdy już postanowisz iść do dentysty to Cię ząb przestaje boleć.
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Powrót do Instalacje LPG