brum napisał(a):Powiem tylko że w serwisowce nie ma świec iskra.
A możesz podać jakie są na serwisówce? Są świece Opla czy GM, jakie konkretnie numery ?
Witamy ! |
---|
|
brum napisał(a):Powiem tylko że w serwisowce nie ma świec iskra.
Nix2 napisał(a):IMO wrzucanie tematu świec i przewodów DEDYKOWANYCH do LPG do jednego worka to nieporozumienie, bo świece
mogą być ulepszone dla specyfiki LPG a przewody nie.
@SIDEM - jeździsz na LPG na tych świecach ?
Nix2 napisał(a):Ale śmigasz na LPG na tych świecach i przewodach? Jaki masz system LPG, jaki stan/przebieg silnika jakie trasy robisz i jakie wychodzi spalanie?
jrzeuski napisał(a):...a podobno słabe kable właśnie na gazie robią cyrki.
...
jrzeuski napisał(a):Mam podobny problem ale w Golfie. Na gazie chodzi mi równo i odpala lepiej niż na benzynie, na której krztusi się w czasie jazdy jak mocniej przycisnę. Wymieniałem pompę paliwa a wcześniej takich objawów nie zauważyłem. Koleś na stacji jak tankowałem stwierdził, że też miał takiego Golfa i ten silnik tak ma po długim użytkowaniu na gazie. To możliwe? Bo coś nie chce mi się wierzyć. Moja teoria skłania się ku świecom i przerwie na nich. Jak zdobędę odpowiedni klucz to je wykręcę i obadam. Kabli raczej nie podejrzewam, bo były wymieniane jakieś 15kkm temu i na gazie nie ma problemów a podobno słabe kable właśnie na gazie robią cyrki.
PS. Wczoraj po 30kkm wymieniłem wreszcie filtr gazu i konie pod maską jakby batem dostałyZobaczymy jak spalanie, bo ostatnio poniżej 13/100 nie chciało schodzić. Trochę sporo jak na takie auto, kiedyś ponad 11 nie wychodziło mimo, że nogi lekkiej nie mam. W starym filtrze znalazłem jakieś opiłki, jakby rdza, ale skąd skoro przewody miedziane a bak plastikowy
JaGrab3 napisał(a):jrzeuski napisał(a): 1i2 generacja nie odcina wtryskow pb i one klepia na sucho, trzeba je rozruszać.
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
JaGrab3 napisał(a):Poszukaj sobie jak masz odcięcie, bo zapewniam cię, że nie na wtryskach....
Ułatwie ci, odcięcie masz na zasilaniu paliwem,.
Odcięcie wtrysku jest robione TYLKO przy sekwencji, bo tam masz cięte wiązki wtrysków pomiędzy sterownikiem. Co wytrwalsi wrzucają także odcięcie pompy paliwa...
Edit, w necie piszą, że do 2 generacji też były centralki odcinające wtryski - no to trzeba spawdzić czy taki się ma.
JaGrab3 napisał(a):...Pojezdzij na pb, oraz mixol do baku, 1i2 generacja nie odcina wtryskow pb i one klepia na sucho, trzeba je rozruszać.
Nix2 napisał(a):A ja jeszcze o tym że I/II gen. nie odcina wtrysków...
Dlaczego nie odcina? Z "oszczędności" nie daje się przekaźnika? ( jeśli miałby odcinać zasilanie każdego wtrysku, musiałby być
4-torowy, no ale to nie problem)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość