Witamy ! |
---|
|
bardzin napisał(a):no i ile zabawy od razu z głowy .
lepiej kupić orginał i go podremontować tak mi się wydaje
Adam napisał(a):Autor tematu kupił Jeep'a jeszcze przed wakacjami, a tu koledzy się starają "kotleta odgrzewać".
ger napisał(a):(Wiem że już podobny temat jest na forum ale w tamtym temacie toczy się dyskusja typowo benzynowych silników i to przeróżnych...
A mi chodzi głównie o taki przeszczep jak w temacie.)
Jak wiadomo silniki typu 2.3TD to kopciuchy, remont jest dość drogi, a znaleść 2.3TD w miare dobrym stanie graniczy z cudem.
Więc zacząłem rozmyślać nad wszczepieniem silnika zamiast 2.3TD na 2.5TD jest ich sporo więcej, łatwiej coś znaleść w dobrym stanie a ceny są porównywalne co 2.3TD
-Moje pytanko czy ktoś już robił taki przeszczep ? jeśli tak to na jakie trudności natrafił ?
czy kołnierz skrzyni biegów pasuje z otworami ? bo co do łap silnika to zapewne trzeba będzie przespawać...
Może jakoś temacik się rozwinie i coś więcej będę wiedział na ten temat zanim zakupię takowy silnik
pozdrawiam
michal 2,8tdi napisał(a):nie wiem dokładnie jak to jest z 2,3 ale 2,5tds juz ma Komputer
Arni napisał(a):A nie zastanawiałes sie nad przełożeniem 2.8TD ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość