Witamy ! |
---|
|
brum napisał(a):Wg mnie...
brum napisał(a):Wg mnie jeśli regulator padnie to nie trzyma ciśnienia na listwie i całe pompowane paliwo idzie z powrotem do baku. Jak dajesz powoli gazu to paliwa wystarcza, a jak nagle to dławi bo wtryski nie mają odp ciśnienia. U mnie jest identycznie, z tym że teraz odpala na max 2 sek i można sobie kręcić.
A jak wyjeździłem paliwo to mogłeś zatrzeć pompę.
thral666 napisał(a):...Ciekawe czy da się to jakoś regenerować
JJKILLER napisał(a):thral666 napisał(a):...Ciekawe czy da się to jakoś regenerować
Nie da. To jest hermetyczne, już próbowałem jak u mnie padł i
Dziurka w membranie zrobiła się jakby ktoś agrafką przebił (membrana przerdzewiała bo w zbiorniku była woda i błoto)
thral666 napisał(a):A był taki efekt, że strzelał w kolektor dolotowy?...
thral666 napisał(a):Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia. Dlaczego jak zacisnę wężyk od powrotu to nie chodzi lepiej. Skoro brakuje mi ciśnienia to normalne jest, że jak powrót zacisnę to ciśnienie wzrasta a tu nic dalej tak samo chodzi.
thral666 napisał(a):Jak zdemontowałem listwę wtryskową i w nią dmucham to przez regulator powinien być jakiś przelot czy nie?
brum napisał(a):Jak masz odcięcie pompy to wkrótce możesz mieć do wymiany wtryski.
brum napisał(a):Mogą się zapiec. W przewodach może się też osadzić syf z braku przepływu.
brum napisał(a):Mogą się zapiec. W przewodach może się też osadzić syf z braku przepływu.
JJKILLER napisał(a):
Zalecał bym jeszcze po wypaleniu benzyny sprawdzić czy w zbiorniku się jakiś syf nie zebrał, u mnie z tym regulatorem jak zrobiłem porządek to od razu sprawdziłem dno zbiornika i... okazało się że mam 6L błota i wody na dnie zbiornika co bezpośrednio przełożyło się na żywotność wtrysków i regulatora ciśnienia. Wtryski też musiałem wtedy wymienić bo jeden umarł na amen a reszta lała jak z wiadra, na allegro znalazłem regenerowane w Niemczech, od Omegi po 50zł/szt. Śmigają jak złoto.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość