Witamy !

...jednego więcej.

Jesteś nowy na forum? Przywitaj się w tym wątku, opisz swoje auto, napisz jak trafiłeś na forum ...

Moderator: TATAR

...jednego więcej.

Postprzez Buhaj » 29 paź 2011 16:54:43

Witam was wszystkich ;) Na imię mam Kuba i jestem z Kalisza. Jako, że zamierzam kupić swój pierwszy samochód (ciągłe pożyczanie od ojca jest męczące) i jestem mężczyzną nieco większych rozmiarów, widzę się tylko w okazalszym samochodzie pod względem gabarytów. Strasznie podoba mi się Frotka i właśnie tak trafiłem na wasze forum ;) Z tego co się dowiedziałem czytając wasze posty, auto w terenie sporo kosztuje właściciela i wymaga ciągłego wkładu finansowego, ale jestem ciekaw czy spokojna miejska jazda, czy trasy do 30km bez jakichkolwiek zabaw w błocie także są tak kaso-żrące? Kierowcą jestem od kilku lat, ale z 4x4 jeszcze nie miałem do czynienia. Dlatego pytam, czy Frotka jako pierwszy własny samochód to dobry wybór? Będę wdzięczny za odpowiedź ;)

Pozdrawiam
Buhaj
Buhaj

Re: ...jednego więcej.

Postprzez adam-wwy » 29 paź 2011 18:40:50

:hi:

Kolego, jeżdżąc w terenie to każde auto będzie sporo kosztowało :)
adam-wwy
Przesiadywacz
Przesiadywacz

Województwo: Mazowieckie
Samochód: Frontera B 2.2i Long 1998-2004

Postprzez damianEK691965 » 29 paź 2011 19:39:48

Kolego jak kupisz dobry egzemplarz to na pewno cię nie zawiedzie :>:
ale uwierz mi jak pierwszy raz wjedziesz nią w teren to już zawsze będziesz próbował :D
kumho kl71 31' lift lekki snorkel winda dragon 1200HD było
Jest jeep cherokee4.0 lift plus BFG mt km2 31" zderzaki bagażnik i parę drobiazgów
isuzu 2.2 td pocięte 32" mieszacz błota
damianEK691965
Podszyszkownik
Podszyszkownik

Obrazki: 7
Pochwały: 1
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Postprzez SKODA76 » 29 paź 2011 22:28:39

Witaj :D
SKODA76
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 0
Pochwały: 2
Województwo: Lubelskie
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Postprzez FROTERKA » 30 paź 2011 08:33:08

Buhaj napisał(a):Witam was wszystkich ;)

Buhaj napisał(a): jestem ciekaw czy spokojna miejska jazda, czy trasy do 30km bez jakichkolwiek zabaw w błocie także są tak kaso-żrące?

nie
Buhaj napisał(a): Dlatego pytam, czy Frotka jako pierwszy własny samochód to dobry wybór?

tak
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez freedy-kruger » 30 paź 2011 20:51:51

Witaj !! Potwierdzam w 100 % co napisała FRONTERKA
FROTERKA napisał(a):
Buhaj napisał(a):Witam was wszystkich ;)

Buhaj napisał(a): jestem ciekaw czy spokojna miejska jazda, czy trasy do 30km bez jakichkolwiek zabaw w błocie także są tak kaso-żrące?

nie
Buhaj napisał(a): Dlatego pytam, czy Frotka jako pierwszy własny samochód to dobry wybór?

tak

BYŁ - Turkusowy Sport 2.0
JEST - Wisienkowy Long 2.5
freedy-kruger
Starszy Nowicjusz
Starszy Nowicjusz

Obrazki: 2
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez Buhaj » 30 paź 2011 23:09:57

Muszę przyznać, że jestem mile zaskoczony waszą reakcją i otwartością dla nowicjusza :) Widzę, że na tym forum pozytywna atmosfera przede wszystkim :D Bardzo mi się to podoba :)

Dziękuję wszystkim za odpowiedź i pozdrawiam :)
Buhaj

Postprzez jrzeuski » 31 paź 2011 06:38:48

FROTERKA napisał(a):

tak
No nie wiem, późniejsza przesiadka na coś płaskiego i z napędem jedynie na przednie kółka będzie traumatyczna :D
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78

Postprzez FROTERKA » 31 paź 2011 10:14:59

A po co się przesiadać? :boss:
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez Trzeci » 31 paź 2011 10:39:13

:hi: :hi:
Trzeci
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 5
Pochwały: 14
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Samochód: Frontera B 2.2i Sport 1998-2004

Postprzez cichy73 » 01 lis 2011 22:40:29

FROTERKA napisał(a):A po co się przesiadać? :boss:

:hi: Święta racja, po się przesiadać. Mój trzyletni synek nie lubi w plaskaczu być wożonym.
cichy73
Bywalec
Bywalec

Obrazki: 6
Województwo: Podlaskie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez jrzeuski » 02 lis 2011 08:36:09

Mimo wszystko samochody żyją krócej niż ludzie, więc kiedyś (oby jak najpóźniej) trzeba będzie się na coś przesiąść a prawdziwych terenówek coraz mniej :(
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78

Postprzez kwinto1971 » 02 lis 2011 11:18:28

kwinto1971

Postprzez tiger » 06 lis 2011 19:36:57

Frontera też jest moim pierwszym autem (własnym). Mam ją już rok i oprócz większego spalania od plaskacza to serwis wcale mnie nie zrujnował. Przewaga jazdy miasta i weekendowych wypadów za miasto.
:hi: :hi: I kupuj frotkę.
To jest życie,nie niebo - nie musisz być idealny. Pa każdym dniu trzeba postawić kropkę, odwrócić kartkę i zaczynać od nowa.

Obrazekpicasaweb
tiger
Starszy Nałogowiec
Starszy Nałogowiec

Obrazki: 1
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez japa-74 » 06 lis 2011 19:59:46

Witamy. Sprawdź dobrze auto przed kupnem, a nie zawiedzie cię. Jazda - sporo frajdy. (skąd taka ksywa?)
IRONMAN 2", BFG AT
japa-74
Starszy Nowicjusz
Starszy Nowicjusz

Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Postprzez campo » 06 lis 2011 20:24:48

Sie ma.Napiszę na moim własnym przykładzie Szukanie zacząłem od 2.2 TDI,ale z powodu różnych życiowych okoliczności skończyło się na 3.2V6.Rocznik , stan ogólny,auto od pierwszego właściciela przeważyły szalę wyboru.No i jestem jednymztych szczęśliwców ,którzy mają 100% poparcia żony.
campo
Nowicjusz
Nowicjusz

Samochód: Frontera B 3.2 V6 Long 1998-2004

Postprzez wikked » 06 lis 2011 20:40:44

Buhaj napisał(a):Witam was wszystkich ;) Na imię mam Kuba i jestem z Kalisza. Jako, że zamierzam kupić swój pierwszy samochód (ciągłe pożyczanie od ojca jest męczące) i jestem mężczyzną nieco większych rozmiarów, widzę się tylko w okazalszym samochodzie pod względem gabarytów. Strasznie podoba mi się Frotka i właśnie tak trafiłem na wasze forum ;) Z tego co się dowiedziałem czytając wasze posty, auto w terenie sporo kosztuje właściciela i wymaga ciągłego wkładu finansowego, ale jestem ciekaw czy spokojna miejska jazda, czy trasy do 30km bez jakichkolwiek zabaw w błocie także są tak kaso-żrące? Kierowcą jestem od kilku lat, ale z 4x4 jeszcze nie miałem do czynienia. Dlatego pytam, czy Frotka jako pierwszy własny samochód to dobry wybór? Będę wdzięczny za odpowiedź ;)

Pozdrawiam
Buhaj

Tobie przynajmniej ojciec pożyczał :D. Heloł Tobie :hi: , nie mów że nie będziesz jeździł bo pewnie będziesz :guns: . Tak serio mówiąc to jeśli nie chcesz jeździć to NIGDY ale naprawdę NIGDY nie jedź na żaden spot organizowany przez Fronterowców bo Cię off pochłonie i zaczniesz klasycznie- najpierw od opon, jak już będziesz miał wywalić 1500zł to stwierdzisz "po jaką cholerę 31 cali jak praktycznie w tej samej cenie kupię 32 cale i dołożę "delikatnie" tylko amory od Lublina które są tanie jak barszcz springi, podkręcę drążki......" i w ten sposób zaczniesz bo.... każdy z Nas zaczynał właśnie w ten sposób.
Wbrew pozorom moja furka nigdy nie miała jeździć w terenie a teraz jeździ tylko w terenie bo na asfalt się nie nadaje.
wikked

Postprzez fkiller » 11 lis 2011 11:55:32

Od dwoch dni to tez moje pierwsze auto, powiem tak: do pracu na nogach mialem 5 minut, teraz Frontera dojezdzam pol godziny 8;)
fkiller

Postprzez Laprathus » 13 lis 2011 20:05:58

damianEK691965 napisał(a): uwierz mi jak pierwszy raz wjedziesz nią w teren to już zawsze będziesz próbował

Zgadzam się w pełni z tą wypowiedzią niedawno od Seby kupiłem frotke. Początkowo myślałem o fronterze głównie do jazdy miejskiej i tyle terenu co z wioski wyjechać w zimę. Kupiłem i... codziennie szukam terenu gdzie w końcu będę się musiał posiłować z przejechaniem....narazie nie znalazłem a próbuje hardcorowo;-)
Laprathus

Postprzez Buhaj » 10 sty 2012 01:31:25

Od ostatniego czasu jak zaglądałem do was minęło parę miesięcy... Teraz wbijam i jestem bardzo mile zaskoczony ilością odpowiedzi w moim temacie za co bardzo dziękuję :) Niesamowitą atmosferę tu macie :wink: Inne fankluby mogą wam pozazdrościć waszego podejścia do nowicjuszy i przede wszystkim relacji jakie miedzy wami panują ;)

Na początku listopada z powodu problemów finansowych stwierdziłem że na razie dam sobie spokój z zakupem samochodu. Na szczęście sytuacja wraca do normy i znowu napalam się na frotkę ;D Tym razem na długą 8-)

@Japa-74 Dlaczego Buhaj? Heh, wzięło się to z zamiłowania do kobiet i przelotnych znajomości z nimi... Poza tym jestem facetem większych gabarytów i tak już mi zostało... W roli ścisłości - buhaj to byk rozpłodowy ;)

Szukałem u was tematu odnośnie porównania krótkiej frotki i długiej ale albo mi umknął gdzieś (o ile istnieje) albo jestem ślepy, tak że gdyby ktoś był tak miły i rzucił ziarnko pod nogi (w tym przypadku linka) byłbym bardzo wdzięczny ;)

Pozdrawiam
Buhaj

Następna strona

Powrót do Start