| Witamy ! | 
|---|
|  | 
 dlatego 40% powietrza omijało ją. Nawiewu na przód nie było bo się wyrobiło cięgno do zmiany położenia klap w śmiesznym zespole który jest widoczny bez rozbierania od strony kierowcy.Problem pojawił się w momencie wymiany linki do sterownia tymi klapami przy pokrętle nie mam pomysłu jak wyjąć ten cały panel do sterowania nawiewami. Na razie mam tylko nawiew na przód jest bardzo silny a temp w aucie osiąga pożądaną wartość,
 dlatego 40% powietrza omijało ją. Nawiewu na przód nie było bo się wyrobiło cięgno do zmiany położenia klap w śmiesznym zespole który jest widoczny bez rozbierania od strony kierowcy.Problem pojawił się w momencie wymiany linki do sterownia tymi klapami przy pokrętle nie mam pomysłu jak wyjąć ten cały panel do sterowania nawiewami. Na razie mam tylko nawiew na przód jest bardzo silny a temp w aucie osiąga pożądaną wartość, ja przez swoj gaz to nie wiem czy10 - 15 osiagam
  ja przez swoj gaz to nie wiem czy10 - 15 osiagam   Co do klap, to jak mam na szybe to dmucha tez na nogi. U mnie chyba  wogule wentylator nadaje sie do czyszczenia bo bardzo slabo kreci i czasem dziwne odglosy oddaje ale zajme sie tym na wiosne.
  Co do klap, to jak mam na szybe to dmucha tez na nogi. U mnie chyba  wogule wentylator nadaje sie do czyszczenia bo bardzo slabo kreci i czasem dziwne odglosy oddaje ale zajme sie tym na wiosne.

marek92248 napisał(a):kasalka: Dokladnie tak jest u mnie. Nawiew na szybe a leci glownie na nogi. Na szybe ledwo dmucha.

maju napisał(a):marek92248 napisał(a):kasalka: Dokladnie tak jest u mnie. Nawiew na szybe a leci glownie na nogi. Na szybe ledwo dmucha.
Wystarczy wyregulować linkę i będzie ok.
Nie trzeba nic rozkręcać, schyl się w miejsce gdzie kierowca ma nogi, po prawej będzie widoczny mechanizm który odpowiada za kierunek nadmuchu. Poruszaj pokrętłem w desce rozdzielczej a zobaczysz co się rusza i która to linka. Wystarczy zmienić naciąg linki na dźwigni tego mechanizmu i tyle, nie potrzeba nawet żadnego narzędzia - można to zrobić ręką.
 latem rozkrece deske i przeczyszce i przedmucham bo troche slabo wieje
  latem rozkrece deske i przeczyszce i przedmucham bo troche slabo wieje 

Powrót do Układ chłodzenia i ogrzewania, klimatyzacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości