przez krynek » 15 sty 2011 20:58:50
Szukajka wypluła trzy strony ale ani słowa o tym silniku . Testowałem dzisiaj 3.2 v6 w automacie i na pierwszy rzut oka niby wszystko o.k. ale pomijając wskazania kompa na poziomie 35l/100km (!) zaniepokoiła mnie temperatura pracy tego silnika ; wskazówka stała jak zaklęta na 80 stopniach - jak na benzyniaka to chyba trochę mało proszę użytkowników o poradę czy aby nie powinna stać w pionie tak na około 90 , z nawiewów też bez rewelacji choć nie zimne powietrze leciało.
Druga sprawa niby nie tutaj ale może jakiś użytkownik automata podpowie kiedy zapina OD czyli ostatni bieg .Jeździłem jeepem i tam przy odpowiednim manipulowaniu pedałem przyśpieszenia można było zapiąć OD (ostatni bieg) przy 70km/h i autko sie kulało na 1800-2000rpm.W testowanej frocie nie udało mi się by zapięło niżej 90km/h i wszystkie biegi zmieniała dopiero na poziomie 2700-3000rpm chyba trochę późno .Opony niby standard dwie osoby na pokładzie, ale jeżdżąc zgodnie z przepisami nie chce włączać OD zastanawiam sie czy tak ma być czy coś ze skrzynią, czy też może uwalony termostat i niedogrzane auto pracujące w jakims trybie ssania czy coś w ten deseń, bo spalanie na sto kilometrów zamknęło się okrągłą cyfrą 30litrów a nie szalałem i napędy tylko parę razy uruchomione celem sprawdzenia , reduktor niedotykany.
pozdr