Witamy !

[All] uniwersalny centralny i brak pilota

Wszystko co dotyczy elektryki w naszych frotkach

[All] uniwersalny centralny i brak pilota

Postprzez webster » 01 mar 2011 20:04:53

Witam. Mam w aucie założony central myślałem ze będzie oryginał i zamówiłem takie piloty http://aukcjewp.wp.pl/sterownik-sm-188- ... 10302.html jednak okazało sie ze ktos juz zamontował uniwersalny zamek, a nie oryginalny , i teraz tak mam w drzwiach kierowcy mastera 5 kabli i 2 siłowniki 2 kable i do to tego jakas centralka (jak dobrze pamiętam to kolory te same co w masteże i + i -), teraz jak podłączyć te piloty żeby działało z pilota i wazie potrzeby z kluczyka
webster

Re: uniwersalny centralny i brak pilota

Postprzez Jedrek_G » 02 mar 2011 00:33:13

Sprzedawca pisze,że daje schemat do podłączenia w samochodzie.Trzeba było zarządać.
Jedrek_G

Postprzez konik » 02 mar 2011 01:16:22

Musisz zidentyfikować kable siłownika master. Z 5 kabli dwa zasilają silnik, te pomijamy. Zostają nam trzy przewody które są wyprowadzeniami przełącznika sterującego zamkiem. Pierwszy z nich jest podłączony do masy - lub + i podaje sygnał na drugi styk w czasie otwierania a na trzeci w czasie zamykania. Po zidentyfikowaniu tych wyprowadzeń miernikiem, oraz rozpoznaniu polaryzacji impulsu sterującego (+ lub-) Podłączamy do nich 4 przewody będące wyprowadzeniami przekaźników wykonawczych kupionej prze ciebie radiolini.
Nagryzdałem szybko schemacik przyjąłem że sygnałem sterującym jest masa czyli -

W razie pytań :?: ...tel w profilu.
central.JPG
central.JPG (16.27 KiB) Przeglądane 221 razy
konik
Podszyszkownik
Podszyszkownik

Obrazki: 3
Pochwały: 5
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Postprzez webster » 02 mar 2011 20:15:50

ok dzieki dałem rade teoria prób i błędów 2 bezpieczniki spalone ale działa i jest ok wielkie dzieki za pomoc. Pozdrawiam
webster

Powrót do Elektryka