pod sam korek i jak się zakolysze by wszystkie powierze wylecialo z baku to wchodzi wiecej. jeszcze jak by paliwo było tansze to było by spoko a teraz ma iśc na około 5 zl
W większość zbiorników wejdzie więcej paliwa niż jest to deklarowane przez producenta. Około 5% na pewno wejdzie bez żadnego problemu tylko trzeba odpowietrzyć. Przypuszczam, że do Frontery bez problemu weszło by z 85-86l. Wkrótce sprawdzę.
kolega ma racje do mojej froci 2,3 lekko 90L wlewam ostatnio zakupiłem ropci myślałem że mi zostanie w bańce a tu niespodzianka weszło( a taka anegdotka jak kupiłem frocie załatwiłem ropcie od kolesie 100L i wlewam nie wiedziałem wtedy ile wchodzi w bak leje i leje a tu końca nie widać aż się schylam buta zawiązać a tu koszmar ropcia leci w trawnik!!!!!!!!!!!!! uszczelka na baku do środka wpadła ................. i się przelewać zaczeło... )z tego morał ze jak do pełna lejesz to od czasu do czasu pod autko zerknij....
No jak ostatnio przez 2 miesiące tankowałem non stop do pełna to tak wchodziło po 85-90 litrów. Więc spokojnie da się to wlać, nie wiem nawet czy nie więcej wejdzie. Lałem po korek, ale zawsze coś jeszcze w baku było.
ja codziennie leje do pełna. srednio wchodzi mi 87-89 litrow.na przechyle. bez przechyłu to jakie 2-3 litry mniej. raz udało mi sie wsypac 102. ale znajomy co ma longa 2.0 benz i tez tankuje codziennie od zera do pełna wlewa lekko 107 litrów. z tym ze benzynowe zbiorniki zawsze sa bardziej rozciagniete. jak jest w lato porzadnie zalany to pod wpływem parowania benzyny rozciąga sie. duzo bym dał aby i mi wchodziło 107 ...