Witam.
Mam pytanie czy jest to normalne, jak jadę i włączę luz to przykładowo mam obroty silnika 1000 a jak się zatrzymam to spadają do 800 i trzęsie budą, a czasami jak włączę luz to falują 800- 1000, czy te 2.5 tds-y tak mają?
Witamy ! |
---|
|
Dwie, przy wahaczach.jaro333 napisał(a):Ile jest poduszek na silniku?
To już wiesz skąd masz wibracje na budzie. Tam powinna być gumowa tuleja. U mnie też sparciała i się rozpadła, ale można tam wstawić dowolny kawałek gumy i będziewidziałem, że na skrzyni jest jedna i jest tam taki bolec prowadzący i wydaje mi się, że za mocno jest to opadnięte bo stykają się te dwie części.
Pojęcia nie mam, ale silnik trzeba będzie przynajmniej unieść a może nawet wyjąć całkowicie, żeby tam się dostać.Wielki jest problem wymiany tych na silniku? i ile miej więcej kosztuje kpl.
Pada uszczelniacz w reduktorze. Jeśli nie leje się mocno, to możesz to na razie olać tylko kontroluj poziom oleju w reduktorze.zauważyłem, że zachlapana jest olejem podłoga w miejscu wyjścia z skrzyni na tylni most, widać, że podczas obracania się wału pryska olejem i robi się taki mokry pasek na podłodze i ramie, czy to coś poważnego czy ten typ tak ma?
jaro333 napisał(a):Poziom jest do tej bocznej śruby? ma lecieć czy paluch w otwór?
-- Dodano 13 lis 2011 14:21:05 --
A i jaki olej proponujesz w razie ubytków?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości