Witamy ! |
---|
|
No to właśnie zależy od tego jak długie amory są wstawione. Wiadomo, że można zapodać różne, więc trzeba sprawdzić jakie założył poprzedni właściciel. Mnie się trafiły długie i po lifcie nie musiałem wymieniać.Michał napisał(a):jrzeuski jeśli się nie mylę to jednak we frocie amortyzator jest ogranicznikiem - jak podniesiesz koło żeby się oderwało to amor jest na max rozciągnięty. Jego zdjęcie z mocowań w normalny sposób raczej nie wchodzi w grę (wiadomo jak się weźmie solidny młotek itp to da radę ale chyba nie o to chodzi) poza tym po
zdjęciu amorka sprężyna się jeszcze trochę rozpręża i koło idzie w dół.
Mój tak samo Za lekki by się opłacało wywozić na złom a poza tym może się przydać na okoliczność przeglądu. Tylko, że łączników już nie mam, bo musiałem je uciąć przy zdejmowaniu i urwałem jedną śrubę w mocowaniu. Jeśli się diagnosta czepi, to będę miał trochę zabawy, żeby go założyć z powrotemChoć przyznaję, że dawno to robiłem i nie mogę teraz sprawdzić bo tylni stabilizator mam oparty o ścianę w garażu
Kristoffer napisał(a):Pomykam na ironie,faktycznie ładnie liftuje ale uklepać się nie chcą twarde dość mocno i przymierzam się by na jakieś inne je podmienić.
adek napisał(a):Witam. Założyłem nowe sprężyny IRon man + 2 cale, trochę problemu miałem z zamontowaniem nowych ale dałem radę.Frota od razu stoi wyżej ,ale mam problem ,może ten typ tak ma ,dalej lewa strona jest niżej od prawej o jakieś 20 mm, lewa 890 mm. prawa 910mm, to samo było przy starych sprężynach,coś trzyma zamieszenie-sprężynę,wydaje się mi że stablizator, musiałbym wydłużyć strzemiona z lewej strony, amortyaztory( Isuzu) nie trzyma, ma jeszcze trochę luzu w górę.
brum napisał(a):z lewej masz zbiornik.
RudeBoy napisał(a):szit... szkoda, że nie wiedziałem o tym wcześniej...
RudeBoy napisał(a):Cały wątek przeczytałem bardzo dokładnie za to Ty nie dokładnie przeczytałeś moje posty
Ja wiedziałem, że HOLD012B będą na 100% za twarde. Dlatego po namowach sprzedającego wziąłęm NISS018B cieńszy drut i zapewniał, że będą mieksze. Może i są miększe od HOLD012B nie mam porównania ale dla mnie te co mam są za twarde.
Zamówiłem u Krzyśka Glanowskiego poliuretanowe podkładki pod sprężyny i wracam do fabrycznych sprężyn. Fabryczne mają jedną fantastyczną własność są progresywne!!
Moje nówki IRONY z przebiegiem 1000km pójdą na sprzedaż Do longa pewnie będą idealne...
Powrót do Tył B 98-2004 sprężyny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości