Fajne w nim jest to i tylko to że jest BARDZIEJ wytrzymały na nieprzewidziane sytuacje jakie się zdarzają naszym telefonom . Mówiąc "pancerny" producent nie ma na myśli pancerności strikte wojskowej , że można ten fon ostrzelać z broni wielkokalibrowej a on się otrzepie jak kaczka po nurkowaniu i będzie wszystko cacy . On jest "pancerny" TYLKO w porównaniu do innych fonów a nie jak czołg. Jak czytam czasami jakie ludzie bzdury wypisują na temat tego telefonu, czego to on nie wytrzymał a przecież jest "pancerny" to powinien to mi witki opadają na głupotę tych ludzi. Jak by miał być
pancerny to by był z tytanu albo jakiegoś jeszcze dziwniejszego ustrojstwa i ważył by tyle że trzeba by go wozić w specjalnym koszy za sobą bo jeszcze nikt nie uszył takiej kieszeni która by taki fon wytrzymała.
Mam ten telefon i uważam że jest OK bez szału ale OK. mam w nim wszystko to czego potrzebuję od fonu : Dzwonię i odbieram połączenia , SMS do mnie i ode mnie dochodzą , MMS tak samo , książkę adresową ma , Aparat wcale taki marny nie jest , może bez szału ale widać na fotkach to co się klikneło , porażką są za to filmy kręcone tym fonem, masakra

ale zdjęcia i filmy kręci się fonem awaryjnie , do tego są kamery i aparaty foto. Do czego więcej tak na prawdę potrzebny jest fon ? Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego !
Co do "pancerności" to: spadł mi kilka razy i nie musiałem go zbierać w częściach z chodnika

jak to bywało z innymi fonami ( nie rzucałem nim specjalnie ) , kąpiel w wannie zaliczył 2x i przeżył w tym 1x specjalnie a raz wypadek. Co do piasku i pyłu to jeszcze nie używałem go jako saperki więc się nie wypowiem . Podsumowując :
Dobry telefon i nic więcej ale o to mi chodziło jak go kupowałem więc jestem zadowolony.