Witamy ! |
---|
|
brum napisał(a):Poszukaj bo słabo to zrobiłeś.
PabloFrotaA napisał(a):Olszak a niby czemu nie poda? Jak ktos bedzie mial to po to to forum jest zeby sie dzielic doświadczeniami
olszak1000 napisał(a):Kolego tu nikt ci takich informacji nie poda choć by miał,musisz sobie sam zmierzyć obecne fotele i latać na szrotach mierząc .
Świetny żart We Wronkach masz typowo frotkowy szrot i to "klubowy" i jeszcze narzekasz. W Trójmieście i okolicach to dopiero posucha. Most aż z Legnicy musiałem ściągać.Stabros napisał(a):Po szrotach bym "polatał" gdyby były w miarę blisko. Ale w moich okolicach (Poznań) nic nie mogę wyczaić.
jrzeuski napisał(a):Świetny żart We Wronkach masz typowo frotkowy szrot i to "klubowy" i jeszcze narzekasz. W Trójmieście i okolicach to dopiero posucha. Most aż z Legnicy musiałem ściągać.Stabros napisał(a):Po szrotach bym "polatał" gdyby były w miarę blisko. Ale w moich okolicach (Poznań) nic nie mogę wyczaić.
markus napisał(a):A na Podkarpaciu to gdzie?
markus napisał(a):Nasza ekipa organizowała zlot a nie rajd, hihhiih
Stabros napisał(a):Witam...
Przejrzałem forum i znalazłem niewiele w tej sprawie dlatego podnoszę ten temat ponownie.
Chcę wymienić fotele przednie (kierowca i pasażer) na takie aby dało się na nich komfortowo usiedzieć 1000 km.
Mam kilka pytań do doświadczonych forumowiczów takich którzy np. robili coś takiego lub widzieli.
1/
Czy da się zamontować fotele z wersji B Long? siedziałem ostatnio w B 2.2 16V z roku 99 i było bardzo wygodnie. takie fotele by mi pasowały tzn ich wygoda by mi pasowała .
Czy trzeba robić jakieś przeróbki? Jakie? Czy muszą być duże? Fajnie będzie jak ktoś będzie wstanie podać konkrety techniczne w postaci rozstawów szyn, otworów itp.
2/
Jeśli nie da się dopasować foteli z B to z jakiego auta by pasowały?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
PS
Kwestia podgrzewania i innych bajerów mnie nie specjalnie interesuje.
Wystarczy że będzie można przesuwać przód/tył i pochylać oparcie. Tyle mam teraz.
rochas napisał(a):hej jeśli jeszcze nie rozpykałeś tematu to mam trochę do powiedzenia tylko się odezwij pozdro !!!
Stabros napisał(a):rochas napisał(a):hej jeśli jeszcze nie rozpykałeś tematu to mam trochę do powiedzenia tylko się odezwij pozdro !!!
Jeszcze wszystko przede mną zatem zamieniam się w słuch
PS
Na razie odkręciłem fotel pasażera i popatrzałem jak to wygląda i jakie są rozmiary.
rochas napisał(a):ja znalazłem fotele od calibry (zwykłe welurki) na oko bardzo podobne .... ale tylko na oko
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości