Witamy ! |
---|
|
qba_o napisał(a):Dzięki za odp. Czy ktoś ma jakieś inne doświadczenia z naprawą mostu? Niby rozwiązanie z kupnem używanego mostu ma sens, ale z drugiej strony nigdy nie wiadomo co się trafi. Czy przerabiał ktoś naprawę na nowych częściach?
eric napisał(a):Dobrze łożysko grubo ponad 400zł + robocizna ......
sylwian70 napisał(a):aby sprawdzić które to lożysko zdycha najlepiej przejechać się wleź pod auto i pomacać korpus zewnętrzny obudowy łozyska przy moscie przy kole tam gdzie cieplejsze lub gorące to to dogorywa, podnieś cały tył auta do góry wleźć pod auto i poszarpać flanszą tą na (wejście wału napędowego do mostu)jak tam nie wyczujesz luzu to wyczołgać się i poszarpać jednym kołem potem drugim i czy tam masz jakiś luz,zakręcić kołem.Opisane objawy bardziej wskazują na łożysko któregoś tylnego koła bo łożyska na ataku warczą gdy się depnie na gaz gdy auto puści się na luz cichną a koledze wyje coś zarówno na deptaniu jak i luźnym toczeniu.Łożysko na tylne koło np.KOYO kosztuje od 350zł wzwyż wymiary to 40x90x31.5 lub 40x90x30.20 no a do wymiany jego to potrzeba bystrego cyrulika najlepiej z palnikiem.i ciężko będzie znaleźć ci frajera który ci to zrobi chyba że będzie nieświadomy w co wdepnął.
brum napisał(a):eric napisał(a):Dobrze łożysko grubo ponad 400zł + robocizna ......
Jeśli się samemu robi to można za wszystko dać max 150zł. Ja tak robiłem i jest ok.
przemia napisał(a):A mnie zastanawia ten dodatek wyciszający... do dużych fiatów i polonezów dodawali trocin do oleju i było ciszej....
qba_o napisał(a):przemia napisał(a):A mnie zastanawia ten dodatek wyciszający... do dużych fiatów i polonezów dodawali trocin do oleju i było ciszej....
Chodzi Ci o to, że jednak może to być most? No cóż, być może, ale wolę wymienić łożysko niż cały most
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości