| Witamy ! |
|---|
|
|

TherionWawa napisał(a):
Jesteś tego pewien na 100 %?

TherionWawa napisał(a):spodziewam się trudności ale AirFlow jest zbyt drogi tak więc pozostaje mi twoje sprawdzone rozwiązanie... mam znajomego co ma założonego AirFlowa i powiem że jest super. Cena nie dla mnie... a tak z innej beczki to gość ma jeszcze oryginalny zderzak ARBa. Sam go ściągał z Australii. Jeżeli chodzi o koszty to nie moja liga

RudeBoy napisał(a):Kristoffer napisał(a):Ja się przymierzam do tego modelu.Cena za podróbę całkiem przyjemna a i dobrze na aucie leży.
Tak myślałem o nim ale odpuściłem bo nie da się do niego założyć filtra cyklonowego ani skarpety przeciw pyłowej. Jednak snorkel zasysa gigantyczne ilości pyłu i w warunkach mocno pylistych po jednym dniu filtr do wymiany.

Kristoffer napisał(a):Wkładka KN załatwia sprawę w 100% mam taką od 2 lat rewelacja , zabrudzi się wyjmujesz myjesz pryskasz olejem i dalej jazda.Koszt wraz z zestawem do pielęgnacji około 230pln. Może i drogo w stosunku do najtańszych filtrów papierowych ale i tak się szybko zwraca jeżeli często się jeździ właśnie w takich klimatach jak piszesz czyli duże zapylenie szczególnie w lato.

Kristoffer napisał(a):Ok.kazachstan,afganistan,syria,afryka w tych krajach na 100% cyklon lepiej się sprawdzi.Ale skoro w Australji śmigają na co dzień z takimi snorkami plus wkładki KN a tam zapylenie jest poruwnywalne z afryką to myślę że na nasze warunki jest to idealne rozwjązanie

jrzeuski napisał(a):A mój filtr jest zawsze czysty. No, ale ja mam siatkę o oku 2mm w kominku. Minusem jest to, że jak złapie liścia, to silnik się dusi. A jeszcze się nie nauczyłem odwracać kominek zanim wjadę w krzaki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość