Witamy !

Wymontowanie skrzyni - cena

Warsztaty, sklepy, hurtownie polecane przez użytkowników

Wymontowanie skrzyni - cena

Postprzez foxxiak » 23 cze 2008 14:16:07

Witam, wciąż prowadzę krucjatę w poszukiwaniu mechanika który mógłby zaopiekowac się moją frotką na czas urlopu :? i w związku z tym pytanie do forumowiczów prowadzących warsztaty lub tych którzy płacili za operację jak w temacie - ile powinien zaśpiewać warsztat za samo wyjęcie i włożenie skrzyni z reduktorem? frota A 2,2i 1998
foxxiak

Postprzez denex » 23 cze 2008 20:23:09

Raczej w każdym warsztacie może różnie zaśpiewać zależy też od mechanika i znajomości :twisted:
denex

Postprzez foxxiak » 23 cze 2008 21:52:37

dobra, zapytam inaczej - 800pln to normalna cena za taka usluge?
foxxiak

Postprzez sick69 » 23 cze 2008 22:16:20

ojojjjjjoojj mi sie wydaje troche duzo ....przeciez on ma wyjac skrzynie a nie rozebrac auto na czesci ????? ja wymowalem sam czas operacyjny z zalozeniem spowrotem 4.5godz podkerslam ze nie jestem fachowcem ....pzdr
sick69

Postprzez foxxiak » 23 cze 2008 22:29:52

no i o to mi chodzilo, dzieki
foxxiak

Postprzez Elektro001 » 24 cze 2008 08:55:34

Przyjedź do mnie - zrobie to o wiele taniej i z gwarancją :wink:
Elektro001

Postprzez makar » 24 cze 2008 16:03:06

do mnie masz bliżej tyle że za ok 3 tyg jak wrócę moge pomóc
makar

Postprzez tobixxx » 24 cze 2008 21:19:26

wymiana silnika kosztowała mnie 250 pln. do tego rozrząd przy okazji. za 800 to Ci nawet pod blokiem wymienię:)))))))))
tobixxx

Postprzez foxxiak » 25 cze 2008 00:34:28

Elektro001 napisał(a):Przyjedź do mnie - zrobie to o wiele taniej i z gwarancją :wink:

dzieki chetnie bym skorzystal z pomocy (pamietam jak na rajdzie montowales mi oslone silnika :) ) ale odleglosc troche duza...

makar napisał(a):do mnie masz bliżej tyle że za ok 3 tyg jak wrócę moge pomóc

no niestety mam urlop 5-12.07 i poza nim auto musi jedzic codziennie :/ ale pusc mi na priva namiary, nie mam w Lodzi zadnego warsztatu, moze zaczniemy wspolpracowac :)

ostatecznie padlo na firme 3p z Krasnika (ta od pierwszego rajdu), bywam w tych okolicach w pracy wiec oni zaopiekuja sie moja mala, mam nadzieje ze z pozytywnym skutkiem :)

pozdrawiam, Adam
foxxiak

Re: wymontowanie skrzyni - cena

Postprzez maju » 25 cze 2008 19:26:04

foxxiak napisał(a): ile powinien zaśpiewać warsztat za samo wyjęcie i włożenie skrzyni z reduktorem? frota A 2,2i 1998

Wyjęcie, wymiana uszczelki wału korbowego, włożenie - 450 zł z materiałem
maju
Admin
Admin

Obrazki: 0
Pochwały: 1
Województwo: Dolnośląskie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez wojtekkk » 25 cze 2008 20:48:16

uszczelniacz 30 zł a reszta samemu
wojtekkk

Postprzez Adam19Poznan » 26 cze 2008 12:00:08

Witam

co koledzy sądzą o zamiennikach - chodzi mi tutaj o zimmering wału korbowego - leci mi między skrzynia a silnikiem i pewnie bede musiał to wymienić. Zamiennik 26,50zł a oryginał 98zł.
Moje pyatanie - czy zamiennik da rade oraz jak się za to zabrać - wyjąć silnik czy tylko skrzynie - silnik C 20NE

Moje drugie pytanie - mam lekki wyciek z wysprzęglika - taki ciemny olej. Miał ktoś z tym problem? co było przyczyną?

pozdrawiam,
Adam
Adam19Poznan

Postprzez wojtekkk » 26 cze 2008 18:18:38

zamiennik jest ok tylko ponoc przy wymianie nie dobijać do końca(bez względu czy to zamiennik czy orginał)-ten wyciek to stała przypadłość i wymiana i tak nie gwarantuje sukcesu.
a co wyjac -słyszałem różne opinie-jedni wola silnik inni skrzynke-majac kumpla do pomocy ja wybrałbym skrzynie
ciemny wyciek z wysprzęglika?-a kiedy płyn zmieniałeś?--najprawdopodobniej niebawem nastanie okoliczność na zmiane płynu
wojtekkk

Postprzez Adam19Poznan » 26 cze 2008 19:57:22

dzięki Wojtek za odpowiedź,
płyn nie był zmieniany najprawdopodobniej nigdy:) a jak go spuścić?
ale w zbiorniczku jest ładny klarowny
p.s zauważyłem,że uszczelka od miski też mi się poci i ją wymienie - tylko tak sobie myśle- nie ma rady do wymiany uszczelki trzeba wyjąc silnik - chyba inaczej nie da rady - co myślicie koledzy??

pozdrawiam :)
Adam19Poznan

Postprzez makar » 26 cze 2008 22:39:59

noprzy wymianie simeringu i uszczelki pod michą łatwiej pójdzie z wyciągnięciem silnika. Nie jest to trudne i da sie zrobić całą operacje w 1 dzień. DO froty wrzuć dwie uszczelki między blachę a michę i blachę a kadłub silnika jak masz gumę na przegrodzie to ją wyrzuć. Przy zdejmowaniu smoka o ile będzie taka konieczność warto też wymienić na nim oring przy pompie oleju. Aha i koło zamachowe nie trzeba specjalnie kombinowac z jakimis spec narzedziami przy dokręcaniu. Wystarczy zwykły śrybokręt mądrze wsadzony do zablokowania i klucz dynamometryczny
makar

Postprzez wojtekkk » 27 cze 2008 07:19:03

wykręć odpowietrznik i płyn sam wyleci--grawitacja go zakręci
wojtekkk

Powrót do Auto warsztaty, sklepy, hurtownie..