Witamy ! |
---|
|
socube napisał(a):Cześć podepnę się również do problemu ;-p. U mnie nie jest tak drastycznie jak u kolegów, ale jak auto mi postoi np. przez noc to rano muszę podgrzać 3x świece żeby mi Froncia odpaliła. Oczywiście po takim podgrzaniu odpala po 3s kręcenia ;-/. Jeżdżę również Land Roverem Discovery 1 i tam nawet świec do połowy nie trzeba grzać żeby auto odpaliło. Macie może jakieś pomysły, co może być przyczyną takiego odpalania?
Frontera 2.3 TD
Filtr Paliwa Nowy
Paliwo normalnie nie bio ;-p
socube napisał(a):A to nie wiedziałem, że jeszcze grzeje jak kontrolka zgaśnie ;-p zawsze coś się człowiek dowie. Grzeję puki kontrolka nie zgaśnie, wypróbuje rano poczekać trochę dłużej. BTW a w tym silniku 2.3 Jest jakiś system dogrzewania świeć tz. Jak jest zimny i odpali to świecę grzeją jeszcze przeje jakiś czas? Bo czasem jak odpalę na zimnym to mi jeszcze przez ok. 30s mruga kontrolka świec.
Albo przekaźnik świruje.Komand napisał(a):Mruganie kontrolki świec oznacza prawdopodobną usterkę którejś ze świec.
broda napisał(a):: i siwych włosów przez ten silnik 2,3 też mi niestety przybyło![]()
pozdrawiam Łukasz
socube napisał(a):w sumie sprawdzałem je dwa tygodnie temu wszystkie grzeją ;-/ w takim wypadku muszę luknąć w sterownik domyślam się że to ten koło pompy sprzęgła?
kafell1 napisał(a):Witam, ostatnio nabyłem frontere 2.3 TD i wszystko byłoby ok tylko nie jeden problem. Otoż chodzi o odpalanie z którym są ogólnie problemy. Na zimnym silniku trzeba pokręcić z 4-5 sec i załapuje ale bez dodania lekko gazu sie nie obejdzie bo zgasnie, i zakpoci na niebiesko. Na ciepłym jest już lepiej ale musi z 2 razy zakręcić. W czym może być problem. Dodam że poza odpaleniem na zimnym samochód nie kopci.
kafell1 napisał(a):Witam, ostatnio nabyłem frontere 2.3 TD i wszystko byłoby ok tylko nie jeden problem. Otoż chodzi o odpalanie z którym są ogólnie problemy. Na zimnym silniku trzeba pokręcić z 4-5 sec i załapuje ale bez dodania lekko gazu sie nie obejdzie bo zgasnie, i zakpoci na niebiesko. Na ciepłym jest już lepiej ale musi z 2 razy zakręcić. W czym może być problem. Dodam że poza odpaleniem na zimnym samochód nie kopci.
kafell1 napisał(a):I już nie pali dobrze. Mam pytanie jak sprawdzić czy ssanie działa.
Łukasz12502 napisał(a):u mnie to "ssanie"nie działa i nie ma to żadnego wpływu na odpalanie.bez tego pali normalnie tylko że ma mniejsze obroty na wolnych.jak jest mocno zimno poniżej 0 stopni daje lekko gazu,odpali to puszczam i chodzi normalnie tylko że obroty ma wolniejsze tak około 700obr/min.jak by działało to by były tak około 1200obr/min.napisz dokładniej jak to u Ciebie wygląda z tym paleniem to na pewno coś pomożemy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości