witam może ktoś przerabiał temat z tzw pompą powierza napędzaną z paska klinowego. jak ona działa czy jest potrzebna. bo u mnie w tropku jej niema ktoś wymontował
FAFEK29 napisał(a):miałem frotke i ją sprzdałem ale forum niechciał bym opuszczać. pomyślałem że może ktoś pomoże
Nikt nie karze opuszczać forum sam nie mam frotki. Chodzi o to że tam masz dostaniesz odpowiedz na pytanie jakiej oczekujesz a tutaj może być w większości i domysły
nazwa tego to pompa powietrza. znajduje się przy osprzęcie silnika napędzana paskiem klinowym z wału. idą do niej dwa węże fi16 podłączony do filtra powietrza a drugi do takiej metalowej listwy przy głowicy z kąd są śrubunki do łączenia na każdy gar. to chyba będzie związane coś z recyrkulacją
-- Dodano 24 kwi 2014 20:17:20 --
w trooperach tylko się z tym spotkałem. kupiłem tropka pare dni temu i tego akurat brakuje
Więcej danych o aucie rok może kod silnika. Dalej Ci radzę założyć temat na forum trooper-a. Przypadek w każdym bądź razie opisz o uzupełniaj bo ciekawy.
trooper 2,6 b 91r mpi nieznam kodu silnika ale tam chyba jeden model będzie. spotkałem się pare razy przy silnikach vw benzynowych są takie turbinki elektryczne połączone z egr odciągają spaliny
-- Dodano 24 kwi 2014 20:40:07 --
niewiem właśnie w którą strone to pompuje bo niemam tej pompy.