Fragment z planu
Dzien 1 - 17.08 [niedziela]Dojazd do Rumunii.
Bardzo krótka trasa terenowa ok 18km - dojazd na miejsce noclegowe.
Nocleg w terenie na dziko - Góry Gutai.
Dzien 2 - 18.08 [poniedziałek]Przez góry Gutai do Sapanty a potem na nocleg z powrotem w Góry Gutai. Po drodze dla twardzieli kąpiel w wodospadzie

Trasa głównie off-roadowa o długości 75km.
Nocleg na dziko w terenie.
Dzien 3 - 19.08 [wtorek]Dalej ciśniemy przez góry Gutai. Zaliczamy górę Ignis.
Nocleg na wschodzie gór Gutai - na dziko w terenie.
Długość trasy 76km - głównie offroadowo z małym fragmentem czarnego.
W pobliżu noclegu pieszy spacerek do rezerwatu na górę Creasta Cocosului
Dzien 4 - 20.08 [środa]Zmierzamy w kierunku gór Rodniańskich.
Dwie opcje trasy. długa 139km ale widokowo przezajebista z małą wbitką w same góry Rodniańskie.
Offroad i trochę czarnego.
Dla leniuchów trasę można sobie skrócić do nie całych 100km ale będzie asfaltem sporo.
Nocleg w "hotelu" w Viseu de Sus
http://www.hotel-gabriela.ro/ Pod warunkiem, że będą tam miejsca

bo raczej rezerwacji robić nie będziemy.
Dzien 5 - 21/08 [czwartek]Opcje dwie w zależności od upodobań indywidualnych:
1. Trasa offroadowa w samo serce gór Marmaroskich - będzie pięknie i wysoko. Istnieje opcja małego 1,5-2godzinnego spaceru na sam szczyt Toroiaga 1939m.n.pm. Autami dojedziemy na wysokość ok 1635m. Na szczyt jest ok 2,2km. Jak będziecie mieć chęć i czas pozwoli to ten spacerek możemy zrobić. Potem jedziemy grzbietami gór Marmaroskich na wschód przejżdżamy przez marmaroskie połoniny i przez przełęcz Prislop zjeżdżamy na nocleg w terenie na dziko u Johana

Mam obczajone jeszcze jedno fajne miejsce na nocleg w tym rejonie. Pięknie widokowo więc wcale u Johana spać nie musimy.
Długość trasy: 50km
2. Opcja druga = 0 offroadu.
Z miejscowiści Viseu de Sus o godzinie 8 rano wyjeżdża kolejka wąskotorowa Mocanita. Mały parowóz i małe wagoniki jadą głęboko w góry. Wycieczka trwa długo bo chyba od 8 rano do 14 minimum. Kolejka jedzie głównie doliną rzeki. Pięknych wysokgórskich widoków nie ma ale niewątpliwie jest to jakaś atrakcja. Można sobie na YouTube poszukać pod hasłem Mocanita jak wygląda taka wycieczka. Ja wolę na góry patrzeć z góry więc no... wole na tę górę wjechać sam

Po wycieczce kolejką dojazd asfaltem na nocleg u Johana albo ten drugi. Do przejechania w max 2 godzinki autem.
C.D.N.