Tak właśnie uczyniłem. Tylko kto zwróci mi kasę za ponowne wyciągnięcie i zamontowanie pompy.
-- 04 sie 2015 21:00:07 --
To jakaś farsa

z tym serwisem w Krotoszynie. Otrzymałem odpowiedź, że pompa ponownie sprawdzona na stole probierczym nie wykazuje błędów i jest sprawna. Pomimo tego szef postanowił o ponownej wymianie sterownika. Oczywiście poinformowano mnie, iż uwzględniając szeroko pojęte dobro klienta oraz specyfikację usterek związanych z szyną CAN firma Wachowiak nie będzie mnie obciążała kosztami rozpatrzenia niezasadnej reklamacji pod warunkiem przekazania do Ich firmy dodatkowych informacji związanych z usterką. REWELACJA

Ja głupi wysłałem sprawną pompę z niesprawnego samochodu. Super. Holowałem z zablokowanego skrzyżowania ot tak dla przyjemności. Dzisiaj pojechałem do warsztatu i znowu diagnoza. W końcu nie ma pompy ale błędy są zapisane w ECU. Wśród wielu błędów związanych z odpięciem czujników jest ten jeden P1631. Ten błąd stwierdził pierwszy elektronik, do którego zaholowałem samochód. On także sprawdził go pod względem elektronicznym zasilania modułów i komunikacji między nimi. Stwierdził, że wina stoi po stronie pompy. W związku z tym, że nie dysponował wolnymi mocami przerobowymi auto zaholowałem do warsztatu, w którym pompa była montowana po regeneracji. Zanim pompę wyciągnęli poprosiłem o sprawdzenie na komputerze. I co ? Ano to samo P1631 no i P1613. Ten drugi tylko dla tego, że próbowaliśmy w poprzednim warsztacie uruchomić silnik nowym kluczykiem z niewkodowanym transponderem. Poza tym Firma Wachowiak jako autoryzowany serwis Boscha nie udziela gwarancji tylko rękojmi. SUPER NIE

-- 11 sie 2015 16:26:30 --
Ale jazda

Wczoraj wieczorem odebrałem samochód z warsztatu. Zapłaciłem, odpaliłem i odjechałem. Pojechałem sobie na polowanie. I to wszystko niecałe trzydzieści kilometrów i d..pa. Auto kilka razy gasło, przerywało podczas spokojnej jazdy, aż w końcu padło i nie dało się już uruchomić. Zostawiłem u znajomego w skupie a dzisiaj pojechałem z mechanikiem. Podłączył komputer i co ??? ano P1631 i P1651.

Mało nie
Zadzwoniłem do Krotoszyna powiedziałem, że samochodu nie tykam. Jutro wysyłają serwisantów. Zobaczymy co znowu wymyślą, bo z pewnością nie to że pompa do nich trafiła sprawna jak poprzednio.
-- 13 sie 2015 05:35:28 --
Silnik "KATA" i to jeszcze jak. Panowie z serwisu Wachowiak z Krotoszyna byli bardzo profesjonalni. Nie sterownik był przyczyną tylko nieudolny mechanik. Oczywiście koszty serwisu ponoszę ja, bo mechanik stwierdził, że tej wtyczki nie ruszał. Udowodnić ni jak WIĘC