Witamy !

[2.2] Rezerwa paliwa

[2.2] Rezerwa paliwa

Postprzez treewood » 21 maja 2009 11:36:29

Witam,

Posiadam Opel Frontera B Sport 2.2 dti. Nie wiem ile w baku jest rezerwy paliwa.
Szukalem w instrukcji i na forum ale niestety nie znalazlem.
treewood

Re: Rezerwa paliwa

Postprzez Adam » 21 maja 2009 15:47:45

1/5 zbiornika to przy DTI pora zatankować, coby w przyszłości/wkrótce nie pisać postów o uszkodzonej pompie paliwa.
Adam

Postprzez oposs » 21 maja 2009 17:02:17

...albo odpowietrzaniu ukladu paliwowego :mrgreen:
oposs
Moderator
Moderator

Pochwały: 4
Województwo: Mazowieckie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez STRUNA » 21 maja 2009 17:03:55

problem z rozruchem murowany, paliwa nigdy nie za mało.
STRUNA

Postprzez tomik » 24 maja 2009 06:41:34

Nie obraz się ale ni rozumiem ludzi któży pytają się o rezerwe paliwa zawsze musi być pełno co za rużnica czy będziesz pykał co 2 dni za 3 dyhy czy raz na 2 tygodnie do pełna a jak bedzie pełno to i frotka usmiechnięta bo najedzona :lol:
tomik

Postprzez Janek 44 » 24 maja 2009 06:46:48

treewood napisał(a):Witam,

Posiadam Opel Frontera B Sport 2.2 dti. Nie wiem ile w baku jest rezerwy paliwa.
Szukalem w instrukcji i na forum ale niestety nie znalazlem.
Jest. Strona 25 instrukcji. :mrgreen:
Janek 44

Postprzez treewood » 24 maja 2009 07:44:44

Janek 44 - moglbys podac ile tych litrow jest bo nie moge tego znalezc. na to wychodzi, ze pobralem instrukcje do opla frontery A

tomik - nie ma tu nic do rozumienia bo raczej nie wiesz jakie sa moje intencje. moje pytanie wynika z ciekawosci. mysle, ze warto wiedziec ile jest rezerwy w swoim aucie by w sytuacji awaryjnej wiedziec ile orientacyjnie zdolam jeszcze przejechac.

i oczywiscie, ze nie ma to znaczenia dla tego, kto moze miec stacje rzut beretem. ja tankuje zawsze do pelna.
treewood

Postprzez ADAM SP3WXO » 24 maja 2009 07:55:43

W 2.2 DTI jest problem, bo nie ma pompy paliwa z zbiorniku. Paliwo zasysa ze zbiornika pompa wtryskowa, jak zaciągnie powietrze to trzeba odpowietrzyć układ (do tego służy PRIMING PORT koło pompy wtryskowej). Druga sprawa to działanie pompy wtryskowej, która jak dostanie powietrza zaczyna pracować na sucho i często się zaciera, przegrzewa się elektronika i niestety trzeba regenerować pompę (koszty zaczynają się od 1500 zł do ...... zł).
ADAM SP3WXO

Postprzez Janek 44 » 24 maja 2009 08:25:29

Producent nie podł wartości w liczbach. Podał natomiast , iż lampka (na prawo od napędu) błyska kiedy wskazówka jest na czerwonym polu. W Twojej wersji zaleca niedopuszczanie do całkowitego opróżnienia zbiornika ze względu na upierdliwość w odpowietrzeniu :mrgreen: . Tyle instrukcja.
Janek 44

Postprzez brum » 24 maja 2009 13:02:35

Zazwyczaj powinno się przejechać coś około 100km na razerwie.
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Obrazki: 2
Pochwały: 59
Województwo: Małopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Powrót do 2.2 DTI