dodatkowy , przycisk - z pompy korzystam tylko awaryjnie i ostrożnie jak za długo przytrzymam to potrafi zwalić przewodzik nadmiaru przy wtrysku . Do zainstalowania patentu zmusiła mnie usterka. Zaczęło się prawdopodobnie od wymiany oleju człowiek który mi sprzedał auto twierdził że silnik był zalany syntetykiem tylko nie potrafił podać marki oleju więc kupiłem Mobilna ponieważ w poprzednim aucie miałem taki olej i byłem z niego zadowolony. Wymiana prawdopodobnie wpłynęła niekorzystnie na uszczelniacze między wtryskami a króćcami pod wałkiem rozrządu i wypłukała je a to z kolei spowodowało zapowietrzanie się układu zasilania. Nie znałem tego rozwiązania chociaż wcześniej zdarzyło mi się naprawić parę silników więc pojechałem po radę do fachowców jeden doradził patent albo regenerację pompy wtryskowej skorzystałem najpierw z tańszej opcji ale, było do

y chociaż nie musiałem wozić ze sobą kompresora i za każdą razom przy odpalaniu dmuchać w zbiornik .Umówiłem się więc na regenerację pompy. Wstawiłem FROTKĘ do fachowca od pomp na trzy dni naprawa miała kosztować 1500 -2500 ale na drugi dzień nie wytrzymałem i zadzwoniłem. Gość kazał mi przyjeżdżać i zabierać auto bo już zrobione a i 300 zł wziąć ze sobą bo to nie pompa
PS. takim charakterystycznym objawem usterki jest olej w zbiorniku no i że samochód nie odpala nawet po jedno godzinnym postoju żadne zaworki zwrotne nie pomagają , zamontowałem dwa i wymieniłem w pompie .