Witamy ! |
---|
|
ADAM SP3WXO napisał(a):A jeżeli chodzi o frotkę to prawdopodobnie sprzęgło się kończy
Staszzek napisał(a):Żeby nie dostać reprymendy na dzień dobry jako nowy forumowicz podpinam sie pod istniejący temat. Miwanowicie posiadam frotke 97 r. 2.5 TDS w której skrzynia biegów niemiłosiernie wyje. Wycie to przypomina odgłosy jazdy na wstecznym dzieje się tak jadąc na 1, 2, 3, 5, i wsteczny jedynie 4 bieg jest cichy. Na początku zgodnie z zaleceniami na forum wymieniłem olej w skrzyni na 10 W 40 - nie pomogło. Jakis 3 tygodnie temu wymieniłem sprzęgło, tarcza i docisk regenerowane w firmie poleconej przez kolege BRUMA łożysko oporowe kupione nowe z firmy LUK. Wszystko poskładane w jedną całość stan olejów ok a wycie zostało. Czy ktoś spotkał się z tym problemem i wielka prośba jak go rozwiązać oprucz wymiany skrzyni.
ADAM SP3WXO napisał(a):A masz automat czy manual?
Staszzek napisał(a):niestety jestem pewny że to szkrzynia i niestety musze ją kolejny raz wyjąć żeby się dostać do szprzęgła dlatego przydało by się coś z wyjącym problemem zrobić
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości