Mam nadzieję że to tylko kat.
Choć są jeszcze dwa błędy niski sygnał TPS oraz czujnik wałka -ale tym się zajmę w przyszłym tygodniu.
Jutro nim pojeżdżę i zobaczę czy wywalenie kata dało oczekiwany rezultat.
Jarek sp3swj z tym rozbieraniem silnika to mam nadzieję że się nie nabijasz z tego co robiłem przy szaleństwach wskaźnika temperatury?

Też wypisywałem o tym na forum, oj nim doszedłem że to licznik to frotka dostała planowanie głowicy, dwie nowe uszczelki pod głowicę i masę innego szpeja - za to wiem że silniczek jest igła

.
Już po testach - jeździłem tylko kilka kilometrów po czarnym ale efekt nawet mnie zadziwił.
Ten samochód zaczął wreszcie jeździć, jest nawet lepiej niż w momencie zakupu (może kat od dawna już padał). Zbiera się ładnie zwłaszcza jak na 2.2, pracuje cicho bez rezonansów i basów z wydechu

(co mnie zaskoczyło). Zostawiłem oryginalną obudowę wiec wygląda jakby nic nie było robione zwłąszcza że jestny spaw jest od strony silnika

.
W tygodniu wezmę go na A4 i zobaczymy jak się spisze w takich warunkach
Nic tylko katy wywalać.
Michał
------------------------------------------------------------------
BYŁ: OPEL Frontera B 2000r LONG, 2,2 16V+LPG, Pirelli Scorpion A/T 31" (no około 275/70R16

)
JEEP GC WJ 4.0 2000r LAREDO Lift +4" ,Hankook DynaPro ATm RF10 245/75 R16, K&N, Magnaflow