dlatego z jednej strony przeciera a z drugiej nie
Witamy ! |
---|
|
Zeppelin napisał(a):Koledzy czytając tą biblie liftu nie znalazłem odp na pytanie: Jakie sprężyny podchodzą na tył do Sporta B 2.2 16V żeby dawały lift +2 tylko iron mann itp ?? Może ktoś zakładał z czegoś innego i sie sprawdzają ? BO podniusł bym przód ale wtedy tył mi siedzi za nisko
ADAM SP3WXO napisał(a):Zeppelin napisał(a):Koledzy czytając tą biblie liftu nie znalazłem odp na pytanie: Jakie sprężyny podchodzą na tył do Sporta B 2.2 16V żeby dawały lift +2 tylko iron mann itp ?? Może ktoś zakładał z czegoś innego i sie sprawdzają ? BO podniusł bym przód ale wtedy tył mi siedzi za nisko
Możesz także dać zrobić sprężyny na zamówienienp. w POSPRING w Poznaniu.
Koledzy jarek sp3swj i Jacek od Agi tak zrobili i z tego co wiem są zadowoleni. Oni mają zrobione wg oryginały tylko że wyższe/dłuższe.
Jarek sp3swj napisał(a):Dwie strony wcześniej pokazywałem zdjęcia spręzyn które już odebralismy i załozyliśmy do frotek B sport.
Poznański pospring robił nam tydzień temu spręzyny które miały podnieśc auto o ~~6cm - daliśmy stare springi na wzór.
Otrzymaliśmy nowe o takiej samej długości !!! ale grubsze !!! Efekt pozytywnydwie frotki poszły w góre o 6 cm !!!
to tak w kwwestii przypomnieniaTo oni sie znają na drutach
więc moim zdaniem Jacek dobrze robił nie tłumaczącim czy mają byc dłuższe czy jak wykonane - opisał efekt końcowy jaki był oczekiwany jak widac skutecznie
![]()
/// tak na marginesie... przednie koła na skręcie mi halasuja o chlapacze przy mocnym skręciea mam oponu 245/70R16 ... Takzże jak planuje wieksze gumy... to trzeba bedzie coś zdemontować ...chyba
Jarek sp3swj napisał(a)::-) na moja znajomośc fizyki - jak zamówiłes dłuższe i pewnie o większej ilości zwoi -będa bardziej miekkie
te co my zamontowaliśmy -- mamy dokładnie taka samą ilośc zwoi 7,5 !!!
grubiśc drutu taka sam na całej długości ale grubsze bo 16mm
i "mocniejsze" - testowane ręcznie na ucisk
fotka jeszcze razzrobiona przed drzwiami biura Pospring
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości