Witamy ! |
---|
|
maciar napisał(a):Nic tam niebyło co mogło byc do frotki zastosowane,ci trzeba zwykle podkładki a najlepiej orginały
vit2107 napisał(a):Nie no kurcze bez jaj- poważnie pytałem, przecież nie zrobię zbieżności za pomocą sznurka i poziomnicy w domu. Może ktoś obserwował jak to się robi i ile mniej więcej tego idzie? Zamówiłem na razie sześć po dwie z trzech możliwych grubości (0,4; 1,6; 3,2mm).
hirek_gda napisał(a):jak widać też mam kąt koła do![]()
problem w tym że na stacji na której robiłem pomiar kąt ten chcieli regulować kręcąc śrubą od drążków skrętnych(podobno ich program podawał tylko taką regulację ?)
vit2107 napisał(a):Co do śruby od drążków, to fachman mi mówił, że kątów tym się nie ustawi ale zbieżność tak, bo jak więcej tym kręcić to zbieżność się rozjedzie
flowers napisał(a):vit2107 napisał(a):Co do śruby od drążków, to fachman mi mówił, że kątów tym się nie ustawi ale zbieżność tak, bo jak więcej tym kręcić to zbieżność się rozjedzie
Raczej na odwrót
flowers napisał(a):Vit ale zbieżność to się ustawia w poziomie a kąty w pionie a co ci ten fachman napisał to jest na odwrót
flowers napisał(a):Bo Vit jak ja rozumiem to mowa "śruby" to te od drążków skrętnych co robiłeś sobie lifcik a poprzez to mogłeś schrzanić sobię kąt koła i trzeba to nadrobic podkładkami, tymi do regulacjia zbieżność reguluje się pokręcając drążkami kierowniczymi
maciar napisał(a):Dwie grubości podkładki @14 mysle ze 3mm z drugiej było mniej .No ale zależy czy masz sworznie przełożone czy nie no i czy masz podkładki pod sworznie bo jak nie to będzie więcej
brum napisał(a):Edytuj swoje posty a nie pisz kolejnych pod sobą. brum
hirek_gda napisał(a):tak czy inaczej ani zbierzności ani pochylenia śrubą od drążków skrętnych nie wolno regulować bo nie do tego ona służy
Powrót do Zawieszenie i układ kierowniczy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość