stary wieszak w porównaniu z nowymi
zestaw nowych wieszaków ze śrubami i tulejkami
wieszaki po malowaniu
śruby i nakrętki
wieszaczki przed malowaniem
a więc
założyłem nowe wieszaczki które w stosunku do starych są 4cm dłuższe,stare miały 13cm a nowe mają 17cm,frotka podniosła się o około 3cm,czyli tyle ile podnoszą wieszaki ze strony isuzu,podane w linku parę postów wyżej,po założeniu okazało się że muszę troszkę podkręcić lewy przód,(zawsze wydawała mi się krzywa na lewą stronę),okazało się że poprzedni właściciel kręcił ale chyba nieudolnie bo było podkręcone nierówno
a tak po za tym to ,ja mam założone polibusze a że oryginalnie śruba od wieszaka ma w części wchodzącej do polibusza ma fi18 a gwint fi 14,ja dorabiałem tuleje,dwie metalowe i dwie z bardzo twardego tworzywa(nie znam nazwy),frotka fajnie się prowadzi i nic nie skrzypi,piszczy i puka),do środka ładowałem smar miedziany!
wieszaki można rozwiercić do śruby fi18 i wtedy nie trzeba dorabiać żadnych tulei w oryginalnym i tak ich nie ma !
Reasumując :
jeśli ktoś by miał ochotę na nowe wieszaczki to proszę pisać na PW !
w skład takiego zestawu wchodziłyby :
-dwa wieszaki odtłuszczone pomalowane podkładem i farbą
-4 śruby fi18 lub (wedle życzenia fi14+tuleje metalowe lub z tworzywa,podać w zamówieniu),śruby są twarde 8,8
-4 nakrętki samo kontrujące (nie trzeba dawać podkładek sprężynujących)
cena za komplet wynosi 100zł wraz z opłatą za przesyłkę polecony-priorytet.
wieszaczki są robione przez fachowca w wolnej chwili,więc parę dni może potrwać na realizację zamówienia!
PS.
na zdjęciu 2 , tym z kompletem są dwie tulejki ,w zestawie oczywiście ,będą 4 tuleje !!!
pozdrawiam
PS II.
jeśli administrator post ten uzna za ofertę ,chociaż napisałem go w nawiązaniu do tematu o wieszakach właśnie , to proszę o przeniesienie go do odpowiedniego działu , proszę nie traktować go jako reklamę !