Witamy ! |
---|
|
Zdecydowanie. Ale u Waldka zwalczyliśmy taki sam problem rozpracowując bebechy włącznika także jak sam nie poradzisz to wpadnij do mnie.Radzio napisał(a):Moim zdaniem trochę przekombinowali z konstrukcją załączania świateł stopu.
Dokładnie teraz nie pamiętam, ale chyba właśnie tak było u Waldka. Długo się głowiliśmy o co tu chodzi. W końcu zajrzeliśmy do środka. Tam jest taki stycznik, który można zamocować w różnych pozycjach i zależnie od tego będzie zwierał różne styki. Oczywiście tylko jedna kombinacja pasuje do reszty instalacji w samochodzie i już po drugiej próbie na nią trafiliśmyRadzio napisał(a):Maciar w/g Ciebie element nr 5 to włącznik na pedale hamulca? Jeżeli tak to u mnie wygląda on całkiem inaczej. Jest okrągła i brak na niej jakichkolwiek oznaczeń. Jest tak: przewód nr1 (czer/nieb) +12V zwiera po wyciśnięciu po przekątnej z przewodem nr 3 (zielono/Biały). Przewód nr 2 (czerwony) po wyciśnięciu zwiera z przewodem nr 4 (zielony) na przewodzie nr 2 brak jest napięcia. W/g mnie na przewodzie nr 2 powinno być +12V chyba że się mylę. Jeżeli jest tak jak opisałem to nie dochodzi mi napięcie tym przewodem.
Według mojego rozeznania teoretycznego ten błąd może mieć bardzo rozległe przyczyny. Taką samą opinię dawali mechanicy oczywiście tacy którzy znali problem. Przyczyną może być:
1. niesprawne układy sterujące otwieraniem zaworu EGR stare poprzecierane wężyki podciśnieniowe.
2. niesprawny sam zawór EGR np. zapieczony, pracujący nieprecyzyjnie.
3. błędny pomiar ilości powietrza przez przepływomierz (podobno objawia się raczej przy wyższych obrotach).
3. zbyt niskie podciśnienie w układzie podciśnienia za sprawą wadliwej vacum pompy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości