Witamy ! |
---|
|
Tzn. że powietrze pojawia się z powrotem po wyłączeniu silnika i paliwo wraca do baku? Tak nie powinno być.szlufas napisał(a):-przewody paliwowe: na początku bardzo mała ilość powietrza przy pracy 40sek-1min wszelkie bąbelki znikaja idzie czyste paliwo
A odłączałeś aku, żeby zresetować kompa?Jakieś pomysły bo moje sie wyczerpały.
Nieszczelnosc w ukladzie paliwowym: pekniety wezyk gumowy, przerdzewialy przewod na ramie, niedokrecony odpowietrznik w pompce, korek w filtrze, albo ktorys z przewodow metalowych, moze cos w samej pompie. Trzeba szukac.szlufas napisał(a):ZCo jest przyczyną cofania się paliwa do baku w razie jakby mi spłyneło ?
Skad ja to znam?tu jest filmik jak przyspiesza / gaz wcisnięty do dechy / :
http://www.youtube.com/watch?v=qEHq8tw6CAY
U mnie za pierwszym razem to był zapchany układ paliwowy: filtr, pompka, podgrzewacz paliwa, przewody na ramie a nawet rurka ssąca w baku. Jakieś śmieci zassały się z dna baku i poutykały we wszystkich częściach układu. Przepływ był, ale za mały na potrzeby silnika przy większym obciążeniu. Pompa dawała radę przy małym obciążeniu silnika (np. na luzie nie było żadnych objawów), ale przy dłuższym dużym obciążeniu nie dawała rady zassać tyle, ile trzeba i wytwarzało się coraz większe podciśnienie w układzie aż w końcu nie starczało na odpowiednie ciśnienie wtrysku i silnik się dusił.szlufas napisał(a):Jesli by słabszy się robił to co jest tego przyczyną ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości