Witamy ! |
---|
|
RudeBoy napisał(a):Jakie Ty masz te sprężyny od montka?
yuby194 napisał(a):U mnie po prawie roku od montażu wygląda to tak:
oś-nadkole LT = PT i jest to 58 cm z połową zbiornika paliwa i zapakowanym tyłem (hi-lift, tifor+ lina 20m i inne mało potrzebne pierdoły) chociaż wizualnie lewy tył jest niżej. Pomiary oczywiście bez mnie... a mały nie jestem , kilka osób z forum potwierdzi.
oś-nadkole PP 56 cm, LP 56,5 cm
vaxel napisał(a):RudeBoy: pytanie do Ciebie - jeśli dobrze wyczytałem kupowałeś podkładki tu: http://www.opony-4x4.pl/osprzet/polibusze.html (pozycja 55) ? Czytam i widzę, że chwalisz sobie, a chcę je kupić na start
RudeBoy napisał(a):
noo... ogólnie jestem zadowolony
Choć do longa to zwyczajnie kupił bym IRONY w moim Sporcie były zdecydowanie za twarde i nie mogąc dobrać sprężyn o zadowalającej charakterystyce założyłem te dystanse.
W sumie już grubo ponad rok na tym jeżdżę i jak na razie tylko jedną sprężynę połamałem
bloodsuckin napisał(a):Hmm patrzę po obrazkach i widzę, ze górny zwój nie jest płaski, ale z kolei przychodzi tam jakaś podkładka z tworzywa...
Nie wiem czy moje podkładki będą odpowiednie
Markon napisał(a):jaką długość mają tylne sprężyny ironman
Markon napisał(a):
wpakowałem sprężynę na jedną stronę na razie, od mercedesa, dłuższa od oryginału 42cm więcej zwojów ale jak wpakowałem ją do auta 0 różnicy siadło identycznie jest 51 cm , jak myślicie leprze są gęściejsze zwoje czy rzadsze ??, mam jeszcze taki problem jak wy wyciągacie sprężyny bo mi zajęło to 3,5 h jedna strona
RudeBoy napisał(a):Choć do longa to zwyczajnie kupił bym IRONY w moim Sporcie były zdecydowanie za twarde i nie mogąc dobrać sprężyn o zadowalającej charakterystyce założyłem te dystanse.
W sumie już grubo ponad rok na tym jeżdżę i jak na razie tylko jedną sprężynę połamałem
Powrót do Tył B 98-2004 sprężyny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości