| Witamy ! |
|---|
|
|

szymon.ha napisał(a):Zauważyłem przy okazji że u mnie cały czas pracuje przedni most wraz z wałem i półosiami. Zapinanie i rozpinanie przyciskiem działa normalnie ale widać że rozłącza się tylko w skrzyni a reszta jest połączona. Czyli co dokładnie nie tak?

sylwian70 napisał(a):Zdaje się że......w frocie B prawa półoś jest na stałe zblokowana z mostem więc cały czas się obraca wraz z kołem a blokowanie- załączanie przedniego napędu jest tylko na lewej półosi.W czasie jazdy tylko na tylnym napędzie i tak obraca się przedni dyferencjał i przedni wał-no chyba że ktoś zamiast przednich hubek założy sobie sprzęgiełka manualne.

sylwian70 napisał(a):wystarczy ze np.w moście łożysko lewej półosi będzie się przycierać stawiać opory lub któraś z satelit i moment obrotowy z prawej połosi spowoduje obrót kosza a wraz z nim przedniego wału

sylwian70 napisał(a):wystarczy ze np.w moście łożysko lewej półosi będzie się przycierać stawiać opory lub któraś z satelit i moment obrotowy z prawej połosi spowoduje obrót kosza a wraz z nim przedniego wału

jrzeuski napisał(a):
PS. Albo faktycznie dyfer jest zaspawany

Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości